Mar Delestal
grafisch kunstenaar
Biografie
Mar Delestal
Mijn werk is een continue evolutie van compositie en kleur.

Mijn herkomst en vorming bevinden zich in een klassieke omgeving, als kunststudent in Spanje en Griekenland, leer ik de beginselen van tekenen en schilderen: licht, kleur, compositie; traditie. Mijn visie verandert wanneer ik naar Nederland verhuis, waar ik met andere artistieke stromingen word geconfronteerd die me doen nadenken over hoe ik de werkelijkheid kan weergeven. Ik laat het realisme los in de schilderkunst.

Ik verwerk de verworven kennis en ik begin met het creëren van mijn persoonlijke wereld. De achtergrond is een belangrijk deel van mijn werk. De kleur komt op de voorgrond en opent nieuwe mogelijkheden voor vorming.

Elke slag, elke laag van materiaal wordt een verkenning waarmee gevoelens van soliditeit en transparantie, gewichtloosheid worden verkregen... De kleurrijke samenstelling is het kenmerk van mijn werk en is mijn persoonlijke stempel.

Na jaren keer ik terug naar het realisme, met mijn eerste serie portretten genaamd "Herinneringen".

Ik blijf spelen met de achtergronden, maar ik concentreer me op de uitdrukkingen. Vanaf nu heb ik een nieuwe uitdaging in mijn werk: het bestuderen en het verdiepen in het vermogen van mensen om gevoelens over te dragen.